Over ons

De Stichting Roma Aeterna wordt bestuurd door Evelien Roels (voorzitter), Marcella Mul (secretaris), Tomas Meijs (penningmeester), Joep Beijst en Raphael Hunsucker. De Stichting Roma Aeterna heeft verschillende activiteiten en maakt o.a. het tijdschrift Roma Aeterna. 

Het tijdschrift Roma Aeterna verschijnt twee keer per jaar in samenwerking met de ambassadeurs van het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR). 

Hoofdredactie: Tycho Maas en Warja Tolstoj

Eindredactie: Charlotte van Arnhem

Redactie: Janneke van Asperen, Berend Beekhuis, Raphael Hunsucker, Maurits Lesmeister, Tycho Maas, Tomas Meijs, Eva Mol, Evelien Roels, Marleen Termeer, Vera Tolstoj, Warja Tolstoj, en Eline Verburg

Beeldredactie: Rogier Kalkers (coördinator), Menno Balm (beeldende kunst), Berend Beekhuis, Anne Haak, Ellen Hooghoudt, en Stijn van Rossem

Vormgever en creatief directeur: Joep Beijst

Communicatie en evenementen: Berend Beekhuis, Laura Ruhé, en Evelien Vleeshouwers

Roma aeterna tijdschrift bestuur redactie rome

Meer over de mensen van Roma Aeterna

Charlotte van Arnhem (1991) deed de master Redacteur/Editor aan de Universiteit van Amsterdam en werkt nu bij het literaire agentschap Sebes & Bisseling.

Janneke van Asperen (1989) studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, The New School in New York en het Courtauld Institute of Art in Londen. Ze specialiseerde zich in de vroegmoderne prentkunst en schilderkunst en werkte eerder in de kunsthandel en het Rijksmuseum. Momenteel is zij freelance kunsthistorisch onderzoeker en werkzaam bij het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Menno Balm  (1982) is tekenaar, schilder, graficus en kunsthistoricus. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming, de Vrije Universiteit en de Klassieke Academie. Hij geeft les in tekenen op het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam en is oprichter van 'De Mheerse School' voor figuratief tekenen en schilderen. 

Joep Beijst  (1984) studeerde geschiedenis in Nijmegen en is nu docent aan het Barlaeus gymnasium in Amsterdam.

Ellen Hooghoudt (1984) studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden, met een minor aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag, en Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is ze werkzaam in de kunsthandel en maakt ze illustraties en fotografisch werk in opdracht.

Raphael Hunsucker (1986) studeerde Klassieke Talen aan de Universiteit van Amsterdam en Oude Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Op dit moment werkt hij in Rome aan de afronding van zijn proefschrift over de antieke omgang met de stichting van Rome. Daarnaast is hij als gids en cultureel ondernemer actief voor Rome Pro, een bedrijf dat actuele zakelijke thema's spiegelt aan inspirerende voorbeelden uit de Romeinse geschiedenis, en de Italië Centrale, een start-up die als missie heeft om duurzaam reizen naar Italië makkelijker en aantrekkelijker te maken.


Rogier Kalkers (1986) studeerde Mediterrane Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte als onderzoeksmedewerker aan de Universiteit Leiden. Momenteel is hij als promovendus werkzaam aan de Sapienza Universiteit in Rome, waar hij landschapsarcheologisch onderzoek doet naar rurale nederzettingen in het antieke Samnium (Centraal Zuid-Italië).

Maurits Lesmeister (1991) studeerde Klassieke Talen (BA) en Letterkunde (RMA) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is momenteel werkzaam als docent Klassieke Talen aan het Stedelijk Gymnasium van Amersfoort. 

Tycho Maas (1988) studeerde Oudheidkunde en Nederlandse letterkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is hij promovendus in de letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika), en geeft hij les in het voortgezet onderwijs.

Tomas Meijs (1987) studeerde Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Nijmegen en is nu docent klassieke talen aan het Gymnasium Amersfoort Johan van Oldenbarnevelt.

Marcella Mul (1989) studeerde Italiaanse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en de Università per Stranieri in Perugia. Momenteel is zij werkzaam bij de Nationale Koren als Manager communicatie en marketing.

Evelien Roels  (1989) studeerde na haar bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en University Durham (Engeland) Alte Geschichte aan de Universität Heidelberg (Duitsland), waar ze sinds oktober 2015 promotieonderzoek doet naar Griekse inscriptie-dossiers op monumentale tekstmonumenten in Kleinazië  in de hellenistische tijd en de Romeinse keizertijd.
Laura Ruhé (2000) studeert Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Marleen Termeer (1983) studeerde Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in de Oude Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een periode als postdoc en docent Archeologie aan de Universiteit Leiden heeft zij nu haar eigen onderzoeksproject aan de UvA (VENI) en is zij daar ook actief als docent Oude Geschiedenis.

Warja Tolstoj (1989) verruilde in 2015 haar carrière als stuurman op de grote vaart voor een studie kunstgeschiedenis met een minor Italiaanse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden, waar ze de Research Master "Arts and Culture" doet. Ze is veel in Italië te vinden en is sinds 2016 als ambassadeur verbonden aan het NIKI in Florence. 

Eline Verburg (1993) studeerde archeologie (RMA) aan de Universiteit van Amsterdam en verdiepte zich in de Etruskologie aan de Universiteit van Bologna. 
Roma Aeterna verschijnt in samenwerking met