Over ons

De Stichting Roma Aeterna wordt bestuurd door Evelien Roels (voorzitter), Laura Ruhé (secretaris), Tomas Meijs (penningmeester), Marcella Mul, Joep Beijst en Raphael Hunsucker. De Stichting Roma Aeterna heeft verschillende activiteiten en maakt o.a. het tijdschrift Roma Aeterna. 

Het tijdschrift Roma Aeterna verschijnt twee keer per jaar in samenwerking met de ambassadeurs van het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR). 

Hoofdredactie: Tycho Maas en Warja Tolstoj

Eindredactie: Charlotte van Arnhem

Redactie: Berend Beekhuis, Raphael Hunsucker, Maurits Lesmeister, Tycho Maas, Tomas Meijs, Eva Mol, Evelien Roels, Marleen Termeer, Vera Tolstoj, Warja Tolstoj en Eline Verburg

Beeldredactie: Rogier Kalkers (coördinator), Menno Balm (beeldende kunst), Berend Beekhuis, Anne Haak, Ellen Hooghoudt en Stijn van Rossem

Vormgever en creatief directeur: Joep Beijst

Communicatie en evenementen: Berend Beekhuis, Laura Ruhé en Evelien Vleeshouwers

Roma aeterna tijdschrift bestuur redactie rome

Meer over de mensen van Roma Aeterna

Charlotte van Arnhem (1991) deed de master Redacteur/Editor aan de Universiteit van Amsterdam en werkt nu bij het literaire agentschap Sebes & Bisseling.

Menno Balm (1982) is tekenaar, schilder, graficus en kunsthistoricus. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming, de Vrije Universiteit en de Klassieke Academie. Hij geeft les in tekenen op het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam en is oprichter van 'De Mheerse School' voor figuratief tekenen en schilderen. 

Joep Beijst (1984) studeerde Geschiedenis in Nijmegen en is nu docent aan het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam.

Koen de Groot (1992) studeerde Geschiedenis en Italiaanse Taal & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij zich specialiseerde in de geschiedenis van de pauselijke zoeaven. Thans werkt hij voor de Rijksoverheid.  

Ellen Hooghoudt (1984) studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden, met een minor aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag, en Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is ze werkzaam in de kunsthandel en maakt ze illustraties en fotografisch werk in opdracht.

Raphael Hunsucker (1986) studeerde Klassieke Talen aan de Universiteit van Amsterdam en Oude Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij woonde en werkte de laatste jaren in Rome als gids, docent en onderzoeker. Naast de afronding van zijn proefschrift over de antieke omgang met de stichting van Rome houdt hij zich bezig met nascholingen over Rome en met de Italië Centrale, een onderneming die als missie heeft om duurzaam reizen naar Italië makkelijker en aantrekkelijker te maken.

Rogier Kalkers (1986) studeerde Mediterrane Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam en werkte als onderzoeksmedewerker aan de Universiteit Leiden. Momenteel is hij als promovendus werkzaam aan de Sapienza Universiteit in Rome, waar hij landschapsarcheologisch onderzoek doet naar rurale nederzettingen in het antieke Samnium (Centraal Zuid-Italië).

Maurits Lesmeister (1991) studeerde Klassieke Talen (BA) en Letterkunde (RMA) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is momenteel werkzaam als docent Klassieke Talen aan het Gymnasium Amersfoort Johan van Oldenbarnevelt. 

Tycho Maas (1988) is latinist en neerlandicus, en in 2020 gepromoveerd op een onderzoek naar literaire framing van oorspronkelijke bevolkingsgroepen van Zuid-Afrika. Hij is post-doctoraalonderzoeker aan de Universiteit van Amsterdam en de Noord-West Universiteit in Potchefstroom, Zuid-Afrika, en actief in het voortgezet onderwijs.

Tomas Meijs (1987) studeerde Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Nijmegen en is nu docent klassieke talen aan het Gymnasium Amersfoort Johan van Oldenbarnevelt.

Marcella Mul (1989) studeerde Italiaanse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en de Università per Stranieri in Perugia. Momenteel is zij werkzaam bij Crowdtech als projectmanager en technical consultant.

Evelien Roels (1989) studeerde Klassieke Talen en Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, Durham University en de Ruprecht-Karls-Universität Heidelberg. In 2019 promoveerde ze in Heidelberg op een proefschrift over de betekenis van epigrafische monumenten in Klein-Azië. Momenteel is ze als strateeg en adviseur werkzaam voor de lokale overheid en als onderzoeker verbonden aan de Universität Heidelberg. 

Laura Ruhé (2000) studeert Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam.

Marleen Termeer (1983) studeerde Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in de Oude Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een periode als postdoc en docent Archeologie aan de Universiteit Leiden heeft zij nu haar eigen onderzoeksproject aan de UvA ( VENI ) en is zij daar ook actief als docent Oude Geschiedenis.

Warja Tolstoj (1989) verruilde in 2015 haar carrière als stuurman op de grote vaart voor een studie Kunstgeschiedenis met een minor Italiaanse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden, waar ze de Research Master "Arts and Culture" doet. Ze is veel in Italië te vinden en is sinds 2016 als ambassadeur verbonden aan het NIKI in Florence. 

Eline Verburg (1993) studeerde Archeologie (RMA) aan de Universiteit van Amsterdam en verdiepte zich in de Etruskologie aan de Universiteit van Bologna. Momenteel is ze als coördinator werkzaam bij ARCHON, nationale onderzoeksschool voor archeologie.

Evelien Vleeshouwers (1985) studeerde Oude Geschiedenis aan de Universiteit Leiden, en Human Rights and Conflict Management aan Scuola Superiore Sant’Anna in Pisa, Italië. Zij is werkzaam als als Communicatieadviseur bij de ngo Hivos.  


Roma Aeterna verschijnt in samenwerking met