Contact

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties? U kunt ons bereiken via info@romaaeterna.nl.

Odoo text and image block

Over ons

De Stichting Roma Aeterna wordt bestuurd door voorzitter Joep Beijst, penningmeester Raphael Hunsucker, secretaris Marcella Mul en zakelijk directeur Tomas Meijs. De Stichting Roma Aeterna heeft verschillende activiteiten en maakt o.a. het tijdschrift Roma Aeterna. 

Het tijdschrift Roma Aeterna verschijnt twee keer per jaar in samenwerking met de ambassadeurs van het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR). 

Hoofdredactie: Joep Beijst, Raphael Hunsucker en Anna Sparreboom

Redactie: Marlies Cremer, Willemijn van Dijk, Maurits Lesmeister, Tycho Maas, Eva Mol, Camilla Nieman, Evelien Roels, Anna Sparreboom, Marleen Termeer en Vera Tolstoj

Creatief directeur en vormgeving: Joep Beijst

Beeldredactie: Janneke van Asperen, Menno Balm, Ellen Hooghoudt en Warja Tolstoj

Evenementen: Max Joles en Vera Tolstoj

Odoo - Sample 1 for three columns

Janneke van Asperen (1989) studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, The New School in New York en het Courtauld Institute of Art in Londen. Ze werkte eerder in de kunsthandel en het Rijksmuseum, en houdt zich momenteel bezig met vroegmoderne Nederlandse prenten in Italiaanse collecties.

Menno Balm  (1982) is tekenaar, schilder, graficus en kunsthistoricus. Hij studeerde aan de Academie voor Beeldende Vorming, de Vrije Universiteit en de Klassieke Academie. Hij geeft les in tekenen op het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam en is oprichter van 'De Mheerse School' voor figuratief tekenen en schilderen. 

Joep Beijst  (1984) studeerde geschiedenis in Nijmegen en is nu docent aan het Barlaeus gymnasium in Amsterdam.

Ellen Hooghoudt (1984) studeerde Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden, met een minor aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag, en Geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Momenteel is ze werkzaam in de kunsthandel en maakt ze illustraties en fotografisch werk in opdracht.

Raphael Hunsucker (1986) studeerde Klassieke Talen aan de Universiteit van Amsterdam en doet als promovendus in de Oude Geschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen onderzoek naar de antieke omgang met de stichting van Rome.

Max Joles (1985) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en doceert momenteel geschiedenis en maatschappijleer aan het Stedelijk Gymnasium Haarlem.

Maurits Lesmeister (1991) studeerde Klassieke Talen (BA) en Letterkunde (RMA) aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en is momenteel werkzaam als docent Klassieke Talen aan het Stedelijk Gymnasium van Amersfoort. 

Tycho Maas (1988) studeerde Oudheidkunde en Nederlandse letterkunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en was docent Klassieke talen in het voortgezet onderwijs. Momenteel is hij promovendus in de letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam en de Universiteit Stellenbosch (Zuid-Afrika).

Marcella Mul (1989) studeerde Italiaanse taal en cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en de Università per Stranieri in Perugia. Momenteel is zij werkzaam bij de Universiteit van Amsterdam als communicatiemedewerker. 

Evelien Roels  (1989) studeerde na haar bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en University Durham (Engeland) Alte Geschichte aan de Universität Heidelberg (Duitsland), waar ze sinds oktober 2015 promotieonderzoek doet naar Griekse inscriptie-dossiers op monumentale tekstmonumenten in Kleinazië  in de hellenistische tijd en de romeinse keizertijd.

Anna Sparreboom (1985) studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en Oudheidstudies aan de Vrije Universiteit Amsterdam en La Sapienza in Rome. Zij promoveerde in 2016 op een onderzoek naar jachtspektakels in Romeins Noord Afrika en was daarnaast docent Oude Geschiedenis aan de Universiteit van Asmterdam. Nu werkt zij als projectleider bij QANU in Utrecht.

Marleen Termeer  (1983) studeerde Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde in de Oude Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na een korte periode als docent Archeologie aan de Universiteit van Amsterdam is zij nu postdoctoraal onderzoeker aan de Universiteit Leiden. 

Leonoor Zuiderveen Borgesius (1989) deed een onderzoeksmaster Historical Studies aan de Radboud Universiteit Nijmegen en werkt nu als schrijftutor en cursuscoördinator bij dezelfde universiteit.