Onderwijs

Kenniscentrum voor de Romereis

 

 

 


Voor velen begint de liefde voor de Eeuwige Stad op de middelbare school, tijdens de Romereis. Vaak vormt deze reis een sleutelmoment in de opleiding. Speciaal voor en met middelbare scholen onderhouden we naast het tijdschrift een kenniscentrum voor de Romereis.

Het doel van dit kenniscentrum is de ondersteuning van docenten die met leerlingen naar de stad trekken en mee te denken over de vraag hoe we de reistraditie blijvend relevant kunnen houden in de 21e eeuw. Daartoe brengen we de wetenschap en het onderwijs met elkaar in contact.

We ontplooien verschillende activiteiten zoals de nascholingscursus “De interdisciplinaire Romereis” die we samen met het Koninklijk Nederlands Instituut Rome (KNIR) organiseerden in februari 2020 in Rome. De volgende nascholingscursus vindt plaats in 2021. Daarnaast staat er een basiscursus voor beginnende Romereis-begeleiders in de planning. Ook voor coaching op locatie, en de ontwikkeling van school-specifieke cursussen beschikt Roma Aeterna over didactische en inhoudelijke experts.  

Om een netwerk te onderhouden van diegenen die met leerlingen op Romereis gaan, werkten we samen met verschillende partners, zoals Stichting Het Zelfstandig Gymnasium en het KNIR. Wilt u ook deel van dat netwerk worden, of heeft u andere vragen over de verschillende onderwijsactiviteiten neem dan contact op via info@romaaeterna.nl.


Lees meer over de nascholingscursus 2021

onderwijs rome kenniscentrum romereis nascholingscursus voortgezet onderwijs