Gezocht: Evenemententeamlid

Stichting Roma Aeterna is een platform voor jonge wetenschappers, schrijvers en kunstenaars die zich met de stad Rome bezighouden. We maken tweemaal per jaar op vrijwillige basis een tijdschrift over de manier waarop onze disciplines zich bezighouden met de stad Rome. Ook organiseren we meerdere evenementen per jaar. We zijn op zoek naar een: 

 

evenemententeamlid 

 

Functieomschrijving 

In deze functie ben je medeverantwoordelijk voor het organiseren van de evenementen van Roma Aeterna. Dit betreft met name de organisatie van de lanceringsborrels bij de nieuwe nummers, die twee keer per jaar (in het voorjaar/de zomer en het najaar) uitkomen en op een leuke plek in Amsterdam feestelijk gepresenteerd worden aan onze donateurs en geïnteresseerden. Daarnaast vindt er eens in de zoveel tijd een ander evenement plaats, bijvoorbeeld in samenwerking met een museum of bioscoop. We zoeken iemand die mee wil denken over mogelijke evenementlocaties en de inhoudelijke invulling van een programma. 

 

De inzet voor Roma Aeterna is op vrijwillige (maar geen vrijblijvende) basis en concentreert zich in deze functie met name in de weken voor de evenementen. Naast bij de evenementenvergaderingen ben je ook van harte welkom bij andere bijeenkomsten, die gedurende het jaar in Nederland en Rome plaatsvinden met het doel plannen te maken voor de komende edities van het tijdschrift en andere activiteiten die Roma Aeterna ontplooit.

 

Taken 

  • Uitdenken en begeleiden invulling van het programma van de lanceringsborrels;

  • Locatie en sprekers aanschrijven;

  • Opbouwen en aankleden locatie voorafgaand aan de lanceringsborrel;

  • Van concept tot details te uitvoering verzorgen;

  • Meedenken over andere mogelijke evenementen.


Wat vragen wij? 

  • Je houdt van Rome;

  • Je hebt creatieve ideeën over de invulling van een inhoudelijk sterk en divers programma voor een evenement;

  • Je houdt van aanpakken. 

Wat bieden wij? 

Roma Aeterna bestaat uit een groep van meer dan twintig vrijwillig hardwerkende Rome-fanaten. Het is een inspirerende groep mensen die met plezier hieraan werkt. Er is bij ons veel te leren: we hebben gezamenlijk een groot netwerk in het culturele en wetenschappelijke landschap van Nederland. Soms werken we samen met gevestigde nationale instituten zoals de Hermitage Amsterdam, soms met lokale initiatieven zoals filmhuis Rialto. Kortom: we bieden veel inspiratie en gezelligheid!

 

Interesse?

Stuur ons een email op info@romaaeterna.nl. Voor inhoudelijke vragen kun je terecht bij Laura Ruhé, secretaris van de Stichting Roma Aeterna via hetzelfde e-mailadres.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.