Roma Aeterna-evenement tijdens Week van de Klassieken

Tussen 8 en 18 april vindt de veertiende editie van de Week van de Klassieken plaats. De week is geheel online te volgen en heeft dit jaar "de inclusieve oudheid" als thema. Ook Roma Aeterna organiseert een evenement in dit thema, en wel een paneldiscussie op vrijdag 16 april tussen 17.00 en 18.30 uur

Als bestuur en redactie zijn wij ons ervan bewust dat het tijdschrift Roma Aeterna - zoals zoveel publicaties over de oudheid - inclusiever zou kunnen zijn. Dat is makkelijk gesteld, maar de vraag is: hoe pakken we dat eigenlijk aan? Op vrijdag 16 april gaan we in discussie met de panelleden en onderzoeken we hoe je inclusief over de Klassieken kan publiceren.

Het panel zal bestaan uit Nathalie de Haan (RU, Babesch), Rogier Kalkers (Sapienza Università Roma, Roma Aeterna), Mirthe Liebregts (RU, Hermeneus, Zenobia), Eva Mol (UCL, Archaeological Dialogues, Roma Aeterna) en Lucas Petit (RMO). Het gesprek zal gemodereerd worden door Evelien Roels (Universität Heidelberg, Roma Aeterna).

Aansluitend op de discussie volgt het gesprek met het publiek. We zouden bij die gelegenheid ook graag met u in gesprek willen gaan over dit onderwerp en nodigen u bij dezen dan ook van harte uit dit evenement bij te wonen.

Meer informatie over het volledige programma van de Week van de Klassieken vindt u op de website. Aanmelden voor deze paneldiscussie op 16 april kan via dit formulier. 

Wij hopen u volgende week online te zien! Mocht u nog vragen hebben, kunt u daarmee altijd bij ons terecht via info@romaaeterna.nl