Lanceringsborrel 7.II: Rome & Europa

Rome en Europa kunnen niet zonder elkaar. De afgelopen twee millennia heeft Rome een centrum van macht, religie en cultuur gevormd voor het continent. Die dynamiek is voortdurend aan verandering onderhevig geweest. Hoe belangrijk is Rome voor Europa, en andersom, in verleden, heden en toekomst? Welke Romeinse erfenissen hebben een Europese uitstraling en hoe drukt Europa een stempel op Rome?

Op vrijdag 13 december vindt de lanceringsborrel van "Roma Aeterna 7.II - Rome en Europa" plaats.

Vanaf 19:30u ontvangen wij je graag in Cultureel Centrum ‘t Fijnhout met een drankje, waarna je kunt genieten van een programma waarin de onverbrekelijke band tussen Europa en Rome centraal staat. Prof. Emily Hemelrijk (Oude Geschiedenis, Universiteit van Amsterdam) en Elsemieke Daalder (Universitair Docent Rechtsgeschiedenis) zullen zich in een paneldiscussie buigen over het thema Rome en Europa.

Uiteraard is vanaf deze avond het nieuwe nummer verkrijgbaar voor zowel donateurs als degenen die nog geen donateur zijn.

Wij zien uit naar een prachtige avond waarop auteurs, redacteurs en mede-Romeliefhebbers elkaar ontmoeten om samen het glas te heffen op de Eeuwige Stad!

Toegang is gratis, aanmelden niet nodig.

NB: er zijn twee ingangen van ‘t Fijnhout; één aan de Lootsstraat 39 en één aan de Jacob van Lennepkade 334.

22 november 2019

Odoo tekst en afbeelding blok