Romeinse recepten

In Roma Aeterna 7.I vindt u het volledige recept voor speltfocaccia van Agostino Riccobelli op pagina 63. Hieronder vindt u de bijbehorende foto's.

Foto's: Agostino Riccobelli

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Stap 1

 Laat het deeg rijzen.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Stap 2

 Druk met beleid het deeg in een rechthoekige vorm.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Stap 3

Vouw een derde van de lengte van het deeg over de rest heen.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Stap 4

 Doe dit nogmaals met het andere derde van de lengte.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Stap 5

Vouw nogmaals een derde van het deeg over de rest zodat er een zeshoekige vorm van een blok ontstaat.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Stap 6

Vouw nogmaals een derde van het deeg over de rest zodat er een zeshoekige vorm van een blok ontstaat.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Stap 7

 Kneed het deeg in een ronde vorm.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Stap 8

 Kneed het deeg in een ronde vorm.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Stap 9

Neem een bakplaat met bakpapier, bestuif de bakplaat met wat bloem en leg het deeg erop. Maak het deeg wat vlakker met de hand of een deegroller.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

Stap 10

 Maak een insnede in de focaccia.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

Stap 11

 Maak een insnede in de focaccia.

Odoo - Voorbeeld 3 voor drie kolommen

Stap 12

Dek het deeg nogmaals af met een glazen kom en laat het deeg rijzen tot het twee keer zijn grootte heeft bereikt.