Tentoonstelling: Roma Immaginata

10 jaar verbeelding in Roma Aeterna

Op vrijdag 12 mei opent Roma Aeterna in het Istituto Italiano di Cultura (Keizersgracht 564, Amsterdam) haar eerste tentoonstelling, ter ere van haar tienjarig bestaan. 


De tentoonstelling

Hoe is Rome te begrijpen en te verbeelden? Het Nederlandse tijdschrift Roma Aeterna laat al tien jaar een breed publiek kennismaken met antwoorden op die vraag. Aan een publiek van geïnteresseerde leken tot frequente Romereizigers biedt het tijdschrift inzicht in verleden, heden en toekomst van Rome met (wetenschappelijke) artikelen én met beeld. Diverse kunstenaars, illustratoren, fotografen en grafici hebben in het afgelopen decennium een bijdrage geleverd aan de verbeelding van Rome in de diverse thema’s en onderwerpen die in de verschenen edities aan bod zijn gekomen. In hun eigen handschrift, techniek en stijl hebben zij daarmee kleur en vorm gegeven aan een nooit aflatende fascinatie voor de Eeuwige Stad. 

In de expositie Roma Immaginata wordt grafisch werk vertoond van Joep Beijst en Paul Bogaert en illustraties en tekeningen van Ellen Hooghoudt en Menno Balm. Deze kunstenaars geven elk hun verrassende interpretatie van Rome in verschillende media en technieken. 

Opening

19.00 uur: Inloop
19.15 uur: Openingswoord
19.30 uur: Gesprek met de aanwezige kunstenaars o.l.v. een moderator
Vanaf 20:00 uur zal er gelegenheid zijn de tentoonstelling te bekijken onder het genot van een drankje

U kunt zich via dit formulier gratis opgeven voor de opening.  
onder het genot van een drankje.

Openingstijden

De tentoonstelling in het Istituto Italiano di Cultura Amsterdam (Keizersgracht 564) is gratis te bezichtigen van 12 mei t/m 30 juni 2023, maandag t/m vrijdag 9 – 17 uur.


 

Odoo • Tekst en afbeelding