Rome-tips voor thuis

3 april 2020

Heeft u ook uw eerstvolgende reisje naar Rome moeten annuleren, of heeft u gewoon behoefte aan kunst en cultuur in deze bijzondere tijden? 

Speciaal voor u: een overzicht met allerlei Rome-gerelateerde kunst en cultuur waar u gewoon thuis digitaal van kunt genieten.

  

Odoo afbeelding en tekstblok

Rome vanuit de lucht

Bekijk deze 20 prachtige panorama’s, gefotografeerd vanuit de lucht. Zoek uw favoriete koepel, of geniet gewoon van dit uitzicht vanaf een uniek oogpunt!

Bent u benieuwd hoe Rome er nú, tijdens de lockdown, vanuit de lucht uitziet? Bekijk dan de 15 indrukwekkende beelden op de website van de Repubblica


Tentoonstelling Raffaello 1520-1483


De tentoonstelling over het leven van de kunstenaar Rafaël in de Scuderie del Quirinale in Rome is helaas slechts drie dagen open geweest. Toch kunt u genieten van de tentoonstelling dankzij deze video van de Scuderie del Quirinale. Lees ook het artikel van Sandra Smallenburg in NRC over de tentoonstelling.

Bekijk voor meer informatie over Rafaël als principe delle arti, met beelden en verhalen over de Stanze in de huidige Vaticaanse Musea en het Galatea-fresco in de Villa Farnesina deze video.


Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo afbeelding en tekstblok

Vaticaanse Musea en Galleria Borghese

Ook deze twee topmusea vertonen een deel van hun pracht en praal op internet. Bekijk de panorama's en video op de website van de Vaticaanse Musea en het YouTube-kanaal van het Ministero dei Beni e delle Attività Culturali e del Turismo (MiBACT).


Thermen van Diocletianus


Heeft u altijd al willen weten hoe een Romeins thermencomplex er uitzag? Het Museo Nazionale Romano biedt in de Thermen van Diocletianus de mogelijkheid aan deze met een VR-bril te bezoeken. Het 3D-model waar dan in rondgelopen wordt, is nu in videovorm ook online beschikbaar.

Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo afbeelding en tekstblok

Google Arts & Culture

Via de speciale Arts & Culture-pagina’s van Google zijn veel museumcollecties (deels) te bekijken. Open de wereldkaart waar alle te ‘bezoeken’ musea te vinden zijn en selecteer Rome. U heeft nu zo'n 30 musea in Rome tot uw beschikking. Van sommige musea is ook een aantal zalen via Google Streetview te bekijken. Als dat mogelijk is, wordt dat vermeld op de Arts & Culture-pagina van het betreffende museum. 

 

Webinar Caravaggio-Bernini. Barok in Rome

 Heeft u de prachtige baroktentoonstelling over Caravaggio en Bernini in ons eigen Rijksmuseum gemist, of had u deze graag nogmaals bezocht?

Sandrina Bokhorst van Persoonlijk Rome geeft vrijdag 3 april, zaterdag 4 april, donderdag 9 april en zaterdag 11 april om 15.00 uur een webinar over de tentoonstelling. Deelname is gratis, een bijdrage wordt op prijs gesteld. Aanmelden kan door Sandrina een berichtje te sturen op Facebook of haar te mailen op sandrina@persoonlijkrome.nl.


Odoo tekst en afbeelding blok
Odoo afbeelding en tekstblok

En niet te vergeten..

Roma Aeterna is natuurlijk op onze website te (her)lezen. Als kadootje hebben wij afgelopen week de digitale versie van Roma Aeterna 7.II - Rome & Europa digitaal beschikbaar gesteld.

Wilt u het nieuwste van het nieuwste? Bestel dan het nieuwste nummer Roma Aeterna 8.I - Barok in Rome. Dit nieuwe themanummer kwam tot stand in samenwerking met senior conservator beeldhouwkunst van het Rijksmuseum, Frits Scholten, en dient als interdisciplinaire omlijsting van de tentoonstelling Caravaggio-Bernini in het Rijksmuseum. Met bijdragen van onder meer Martje de Vries, Jessica Schots, Matthijs Jonker, Jan van den Bossche, Martijn van Beek, David Rijser, Maarten Delbeke, Surya Stemerding.

Bestel dit nummer los via info@romaaeterna.nl à €15 excl. verzendkosten. Als u donateur wordt vanaf €29 ontvangt u naast 'Barok in Rome' ook het tweede nummer dat eind dit jaar verschijnt. U betaalt daarnaast geen verzendkosten en u ontvangt als eerste bericht over onze Rome-activiteiten.