Geef Roma Aeterna nu extra voordelig cadeau


 

Kent u een Romeliefhebber in isolement die u graag een plezier wilt doen? Geef dan een exemplaar van Roma Aeterna cadeau! Wij zorgen voor de verzending naar het door u opgegeven adres. Zo kan er ook vanuit huis genoten worden van het mooie Rome.

We hebben exemplaren uit jaargangen 4, 5, 6 en 7 op voorraad. Daarvoor geldt:

1 nummer voor €15

2 nummers voor €25

3 nummers voor €30

 

.

Odoo tekst en afbeelding blok

U kunt kiezen uit de volgende titels:


Dwalen door Rome (4.I):

In dit nummer wandelt u met ons en het h
oofd van de archeologische oudheden in Rome over het Forum Romanum, bekijkt u de ons allen bekende sampietrini door de ogen van kunstenaar Menno Balm en treedt u in de voetsporen van Maarten Luther en Christina van Zweden.


Moederstad Rome (4.II):

Moederstad Rome onderzoekt of het thema van de Grote Moeder daadwerkelijk onlosmakelijk verbonden is met de identiteit van de Eeuwige Stad. Want ondanks dat toch vooral het mannelijk geslacht de geschiedenis domineert, blijkt dát weer gedomineerd te worden door een vrouwelijke kracht... 


Roma Aeterna 5.I:

Dit nummer combineert diverse wetenschappelijke artikelen met een breed scala aan andere bijdragen: een literaire bijdrage van Emilia Menkveld, die ons een hoofdstuk uit Valerio Magrelli’s Geologia di un padre laat lezen, een werk dat zij in het geheel vertaalde; een tweede literaire bijdrage van de hand van Christiaan Caspers, die ons door hedendaags Rome meevoert in een duizelingwekkende dagboekpassage; een filosofische wandeling door de drukke Eeuwige Stad met filosofie-docent Alexander Kauffman en zijn leerlingen én een fotografische bijdrage van het Nederlands-Italiaanse duo Esther van der Lecq en Max Piccirilli, die in prachtige zwart-wit foto’s Rome en Rotterdam met elkaar laten contrasteren.


De beschreven stad (5.II):

Het themanummer ‘De beschreven stad’ onderzoekt de verhalen en personen achter de vele teksten die overal in Rome te vinden zijn op onder andere kerken, muren, bruggen, poorten en zuilen. Het nummer is tot stand gekomen met medewerking van onderzoekers aan de Universiteit Heidelberg (Duitsland).


Roma Aeterna 7.I:

In dit nummer van Roma Aeterna staat de visie van kunstenaars op de Via Appia centraal. In de grootste visuele bijdrage die we tot nu toe publiceerden verkennen we de kruisbestuiving tussen kunst en wetenschap. Ook is in deze editie de eerste bijdrage op culinair vlak te vinden, een gedichtencyclus en uiteraard ook een aantal uiteenlopende artikelen over Rome. 

 

Rome & Europa (7.II):

Rome en Europa kunnen niet zonder elkaar. De afgelopen twee millennia heeft Rome een centrum van macht, religie en cultuur gevormd voor het continent. Die dynamiek is voortdurend aan verandering onderhevig geweest. Hoe belangrijk is Rome voor Europa, en andersom, in verleden, heden en toekomst? Welke Romeinse erfenissen hebben een Europese uitstraling en hoe drukt Europa een stempel op Rome? 


Het Rome dat ooit en nooit was (6.I/II):

Het dubbeldikke jubileumnummer 6.I/II is daarnaast tijdelijk in prijs verlaagd naar €25,- per stuk (geldig t/m 31 mei 2020). In dit nummer staat de geschiedenis van Rome als idee centraal. We richten ons op plekken of monumenten die nu niet (meer) bestaan, maar vroeger wel bestonden - in de geest dan wel in het echt. 

 

Hoe kunt u bestellen?

Geef in een e-mail aan info@romaaeterna.nl door welke nummers u wilt bestellen. Vermeld ook het adres waarnaar ze gestuurd kunnen worden. De verzendkosten zijn €4,-. Voor donateurs van Roma Aeterna zijn de verzendkosten gratis. U kunt het bedrag van de gekozen aanbieding overmaken naar rekeningnummer NL11 INGB 0006 9175 71 t.n.v. Stichting Roma Aeterna. Zodra wij uw e-mail en het bedrag hebben ontvangen gaan wij zo snel mogelijk aan de slag met de verzending.

10 mei 2020